Nikkiso Cryo Pump Teknolojisi Excelerate Energy'nin Rekor Kıran FSRU Gönderme Kapasitesinin Parçası

Temecula, Kaliforniya, 4 Kasım 2020 – Nikkiso Co., Ltd'nin (Japonya) bir yan kuruluşu olan Nikkiso Cryogenic Industries'in Temiz Enerji ve Endüstriyel Gazlar Grubu (“Grup”), Excelerate Energy'nin yüzer depolama ve yeniden gazlaştırma üniteleri (FSRU'lar) için birincil pompa tedarikçisi olmaktan gurur duyar.

Excelerate Energy'nin Yüzer Depolama ve Yeniden Gazlaştırma Birimi (FSRU “Experience” kısa süre önce endüstri rekoru kıran 1,06 milyar fit küp (bcf) doğal gaz gönderme kapasitesine ulaştı. FSRU'da Nikkiso Cryo'nun emme tankına monte dikey dalgıç motorlu santrifüj pompaları kullanıldı. .

Ürün, pompa ve emme tankı, harici emme ve tahliye bağlantıları ile boru sisteminin ayrılmaz bir parçası olacak şekilde tasarlanmıştır. Pompa, pompa, motor ve sıvı ürün tamamen basınçlı kap içinde tutulacak şekilde kabın tepesine veya baş plakasına monte edilir.

Emme kabı ayrıca, sürüklenen buharların ayrılmasına ve pompaya değil, teknenin havalandırma hattından geçmesine izin vermeye de hizmet eder. Pompanın çıkarılması, yalnızca emme ve tahliye vanalarının, ardından emme kabının havasının alınmasıyla kapatılmasını gerektirir. Bu pompanın önemli bir yararı, salmastraların ortadan kaldırılmasıdır. Pompa girişinin emme tankı girişinin altında olması, kaynak tank sıvı seviyelerinin minimuma indirilmesini sağlar, bu da gemiden daha fazla ürünün pompalanmasını sağlar.

"Teknolojimizin bu rekor kıran dönüm noktasında rol oynadığı için heyecanlıyız. Kriyojenik Endüstriler CEO'su ve Grup Başkanı Peter Wagner'e göre, FSRU'ların küresel olarak uygun maliyetli temiz enerji çözümleri sağlama değerini daha da ortaya koyuyor. Grubun müşteri ile uzun ve verimli bir ilişkisi vardır.

Cryogenic Industries, Inc. (şimdi Nikkiso Co., Ltd.'nin bir üyesidir) üye şirketler, sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG), kuyu hizmetleri ve endüstriyel gaz endüstrileri için tasarlanmış kriyojenik gaz işleme ekipmanı ve küçük ölçekli proses tesisleri üretir. 50 yılı aşkın bir süre önce kurulan Cryogenic Industries, Nikkiso ACD, Nikkiso Cosmodyne ve Nikkiso Cryoquip'in ana şirketi ve yaklaşık 20 işletme kuruluşundan oluşan ve yaygın olarak kontrol edilen bir gruptur.

Daha fazla bilgi için lütfen ziyaret edin www.cryoind.com ve www.nikkiso.com.