Nikkiso Cryogenic Services, Kritik Oksijen Temini için Hindistan'da Yeniden Devreye Alınan Hava Ayırma Tesisi

Temecula, CA, 27 Temmuz 2021 – Nikkiso Co., Ltd'nin (Japonya) bir yan kuruluşu olan Nikkiso Cryogenic Industries'in Temiz Enerji ve Endüstriyel Gazlar Grubu (Grup), Hava Ayrıştırma tesisinin yeniden devreye alınmasını tamamladıklarını duyurmaktan gurur duyar. Patancheru, Haydarabad Hindistan. Bu proje Telangana hükümeti (TEL) ve Greenko Vakfı (GKO) ile koordineli olarak gerçekleştirildi.

Hindistan'da devam eden pandemi krizi nedeniyle Hindistan hükümeti, acil tıbbi oksijen taleplerini karşılamak için operasyonu ve LOX üretimini yeniden başlatmak için bir yönerge başlattı. GKO, eski kapatılan Oksijen tesisini Air Water India Private Limited'den (AWI) iki (2) yıllık bir süre için kiralama esasına göre aldı.

Mayıs 2021'de Grup, tesisin yeniden işletmeye alınmasında GKO ile ortak oldu. Nikkiso Kriyojenik Servisleri, nozul aktüatörleri ve titreşim bileşenleri dahil olmak üzere kritik teknik destek ve yedek parçalar sağladı ve Nikkiso Cosmodyne India Pvt. Ltd. saha servis desteği sağladı. Bu acil talebi desteklemek için genellikle 12-14 hafta süren kritik bileşenler üç gün içinde sağlandı. 22 Haziran'a kadarnd, site yeniden tam olarak faaliyete geçti.

Nikkiso Kriyojenik Servisler Başkanı Jim Estes, "COVID ile bu mücadelede ve bu tesisi bu kadar kısa sürede çalışır hale getirmek için gereken teknoloji ve ekip çalışmasından gurur duyuyoruz" dedi.

Grup, COVID salgını boyunca kritik oksijen kaynağı için sürekli küresel destek sağlamada etkili olmuştur.

Cryogenic Industries, Inc. (şimdi Nikkiso Co., Ltd.'nin bir üyesidir) üye şirketler, sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG), kuyu hizmetleri ve endüstriyel gaz endüstrileri için tasarlanmış kriyojenik gaz işleme ekipmanı ve küçük ölçekli proses tesisleri üretir. 50 yılı aşkın bir süre önce kurulan Cryogenic Industries, ACD, Cosmodyne ve Cryoquip'in ana şirketi ve yaklaşık 20 işletme kuruluşundan oluşan ve yaygın olarak kontrol edilen bir gruptur.