Nikkiso Clean Energy & Industrial Gases Group, Cryotec Anlagenbau GmbH, Wurzen, Almanya'yı Satın Aldı

Temecula, CA, January 9, 2023 – Nikkiso Cryogenic Industries’ Clean Energy and Industrial Gases Group (“Group”), a part of Nikkiso Co., Ltd (Japan), has entered into an agreement to acquire Cryotec Anlagenbau GmbH, (Wurzen close to Leipzig, Saxony, Germany) for an undisclosed amount.

Küresel bir tesis mühendisliği ve inşaat şirketi olan Cryotec, kızak monteli/konteynerli hava ayrıştırma ve sıvılaştırma tesislerinin ve CO2 teknolojilerinin planlama, proje yönetimi, imalat ve mühendislik hizmetleri ile müşterilerine özel çözümler sunar.

Cryotec, Grubun Neuenburg am Rhine, Almanya merkezli GmbH tesisinin bir parçası olarak faaliyet gösterecek. Grup, altı işlevsel iş biriminden oluşmaktadır: Kriyojenik Pompalar, Eşanjör Sistemleri, Proses Sistemleri, Yakıt Doldurma ve Çözümler, Enerji Altyapısı ve Stratejik Projeler ve Servis.

Avrupa Başkan Yardımcısı Ole Jensen, "Cryotec'i satın almamız, Grubun Avrupa'daki ayak izimizi genişletmesine ve karbon yakalama ve biyogaz teknolojilerindeki uzmanlığımızı genişletmesine olanak tanıyacak" dedi.

"Cryotec'i Nikkiso ailemize dahil etmeyi dört gözle bekliyoruz. Cryogenic Industries CEO'su ve Grup Başkanı Peter Wagner'e göre bu satın alma, verimli, performansa dayalı ürünler ve hizmet sunma tutkumuzun bir örneğidir.

Bu satın alma, Avrupa pazarına bağlılıklarını ve desteklerini temsil ediyor. Satın alma işleminin 2023 yılının 1. çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

Cryogenic Industries, Inc. (now a member of Nikkiso Co., Ltd.) member companies manufacture, and service engineered cryogenic gas processing equipment (pumps, heat exchangers, etc.), and process plants for Industrial Gases, Natural gas Liquefaction (LNG), Hydrogen Liquefaction (LH2) and Organic Rankine Cycle for Waste Heat Recovery. Founded over 50 years ago, Cryogenic Industries is the parent company of ACD, Nikkiso Cryo, Nikkiso Integrated Cryogenic Solutions, Cosmodyne and Cryoquip and a commonly controlled group of approximately 20 operating entities.